Интензивирана потрага за малољетницом

03/16/2017

 На подручју града Приједора  данас је  интензивирана  потрага за  малољетном женском особомкоја је из непознатих разлога 5.марта  пала са ограде сплава „Ривер“ и нестала у ријеци Сани и у потрагу је укључена ронилачка екипа од осам чланова са чети пса трагача.

 
Из градског Одсјека цивилне заштите потврђено је да  је ријеч о припадницима Цивилне заштите  Републике Словеније који су на пдорчју Приједора боравили и 2014.године приликом великих мајских поплава.
 
Вођа тима  са спасавање на води и под водом из Словеније Луција  Јереб истакла  је да се екипа одазвала на позив за  помоћ у овом случају и да ће покушати да помогне домаћим експертима да се  тијело дјевојке пронађе.
 
„ Пси су специјално обучени за тражење  уз водоток  и на води и ако примијете да се нешто дешава они  ће нам дати знак да у воду крену  рониоци или да се потрага настави на том дијелу обале“ казала је Јеребова.
 
Она је потврдила да су трачаги подијелили у двије екипе и да једна трага ријеком Саном до Новог Града, а друга од Новог Града до Костајнице.
Старјешина Територијалне ватрогасне јединице /ТВЈ/Приједор  Небојша Миљуш је истакао  да је до  момента несреће до сада предузет низ активности на проналажењу несрећне дјевојке.
 
Територијална ватрогасна јединица је у сарадњи са представницима цивилне заштите  општине Нови Град ангажовала чамце и вршила тражење утопљене особе на цијелој површини ријеке Сане од Приједора до Новог Града“ истакао је Миљуш.
 
Он је додао и да је специјализована јединица за заштиту и спасавање на води и под водом формирана при ТВЈ Приједор заједно са Ронилачком клубом Приједор је ангажовала рониоце на тражењу утопљене особе у зони од сплава до моста на ријеци Сани.
 
Упоредо са њима на терену су свакодневно и полицијски службеници Центра јавне безбједности Приједор и јединице за пдоршку који непрекидно претражују приобално подручје.
 
Дио тима која се ових дана налази у потрази за несталом малољетницом је и Републичка управа цивилне заштите .Директор  Миле Међед је потврдио да се њихова активност, која је јуче почела у Приједору и даље наставља у оквиру заједничког тима за потрагу и да су остварени сви контакти преко надлежних министарства у Сарајеву да се потрага може несметано обављати  не само водом него и до обале и  то све до Јасеновца.
„ Ми смо на терену са тимом  за тражење нестале особе који  укључује  два моторна чамца, тим ронилаца, екипу за деминирање и командно штабно возило.
 
На обали ријеке Сане свакодневно се окупља велчики број грађана који прате ток потраге и,а има и рибара којима се редовно упућује апел да . уколико примијете нешто необично на води или приобаљу, о томе обавијесте ватрогасце или припаднике полиције или цивилне заштите који су свакодневно око спалва и на обали Сане.
 
Пријем у Градској управи
 
Захвалност спасилачком тиму  из Словеније упућена је и од стране градоначелника Приједора Миленка Ђаковића, а пријем за њих организован је у Градској управи гдје им је добродошлицу и успјешан рад на окончању овог несрећног догађаја  пожелио замјеник градоначелника Драго Тадић.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана