Скупштина града- Усвојен Извјештај о раду Градоначелника и Градске управе

03/16/2017

 Одборници Скупштине града Приједора усвојили су данас Извјештај о раду Градоначелника и Градске управе за 2016. годину са 22 гласа за, два против и шест уздржаних.

 
Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјавио је да је и 2016. година завршена са суфицитом у буџету и да град никоме ништа не дугује од када ДНС води локалну власт, оцјењујући да су такве локалне заједнице, нажалост, велика ријеткост.
 
„Градска управа балансирано се задужује само у дијелу за стратешке пројекте гдје је неопходно и урађено је јако пуно пројеката на пољу инфраструктуре“, рекао је Ђаковић новинарима у Приједору.
 
Он је навео да као коначну оцјену заиста може рећи да је задовољан оним што је руководио претходни градоначелник, да му се захваљује на томе и да наставља уравнотежен даљи рад, као и пројекте свих који су започети биће и неких нових о којима ће се Скупштина договарати у наредном периоду.
 
„Оно што желим посебно нагласити су квалитетни односи у Скупштини града јер настављамо разговарати само о животним темама од интереса за грађане. Опозиција има прилику да каже своја мишљења и она се могу грађанству упоређивати, а све на крају резултира на изборима кад грађани дају оцјену колико су задовољни урађеним“, додао је Ђаковић.
 
Против извјештаја гласала су оба одборника ПДП-а, а уздржани су били Српска демократска странка /СДС/ и Демократска фронта /ДФ/.
 
Одборник СДС-а Ратко Стојић рекао је да ће клуб ове странке наставити указивати и на добре и на лоше ствари, да је добра висина буџета и да су урађени добри пројекти, али да нису добри буџетска потрошња, начин запошљавања и планирани, а неурађени пројекти.

„Један од пројеката који дуго траје, а од 2000. године сам у Туковима, је пројекат канализације који још није ријешен, а требало је да буде, а тако и амбуланта породичне медицине, међутим сад нема довољно народа за тимове, што је нешто још теже чути“, додао је Стојић.
 Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана