Градоначелник Приједора предстaвио План интегритета на Конференцији о антикорупцији

03/15/2017

  

Конференција о антикорупцији одржана је 14.марта у Парламентарној скупштини БиХ  у Сарајеву са дефинисаним циљевима унапређења структура за превенцију корупције, дефинисања активности и потребе за увођењима антикорупцијских закона.

Градоначелник Приједора  Миленко Ђаковић ,  био је представник јединог града у Републици Српској који се представио са израђеним документом у области антикорупцијеа који је основа за превенцију, Планом интегритета.

План интегритета Града Приједора већ је дефинисан стратешким , односно оперативним циљевима и поједини пројекти који се налазе као полазиште реализације антикорупцијских активности  су у процесу реализације, односно реализовани.

„Град Приједор је пионир у области борбе против корупције“ нагласио је  Ђаковић у свом уводном обраћању, те истакао значај увођења стандарда ISO и BFC као важне почетке уређења система и повећања транспарентности рада, који су неопходни када се говори о смањењу ризика од корупције.

Конференција је дефинисала преко 20 закључака за даљи рад на свим нивоима власти, те ће се ови закључци објавити јавно након што их Агенција за борбу против корупциије и координацију борбе против корупције (АПИК) објави званично на wеб страници, будући да су модерирали самом конференцијом и активно радили на дефинисању закључака уз учешће свих значајних актера у области борбе против корупције.

Град Приједор у наредном периоду објавиће све реализоване пројекте из области превенције корупцијских радњи и у складу са новим сетом закона, који су сада још у нацрту, а односе се директно на превенцију корупцијских радњи, дефинисаће даље смјернице рада те их објавити како би се грађани много боље упознали са свим активностима које Тим за борбу против корупције проводи.

Учешће на овој конференцији још је један показатељ добре праксе Градске управе у процесном приступу превенцији корупције.Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана