ЛЕГО робот стигао међу основце

03/14/2017

 Представници Агенције за економски развој „ПРЕДА-ПД“, уручили су данас „ЛЕГО“ робот Основној школи „Петар Кочић“. Тако ће, поред ученика и професора средњих школа , ученици и наставници ове школе имати могућност да примјене нове технологије у настави, као и да на такмичењу за програмирање „ЛЕГО“ робота ове године учествују у ревијалном дијелу. 


Директор школе Горана Босанчић изразила је задовољство што ће и ова образовна установа бити дио овог пројекта. 

„ Битно је да су нашу школу препознали као установу где се доста ради на иноваторским секцијама и ми сваке године учествујемо на `ИНОСТ`- у и `ИНОВИ` и остварујемо добре резултате“ рекла је Босанчићева. 

Директор Агенције „ ПРЕДА-ПД“ Мишо Рељић је истакао да је циљ овог пројекта укључивање основних школу града Приједора у систем такмичења „ЛЕГО“ робота, као и рад на могућности укључивања ове школе у међународну „ЛЕГО“ лигу. 

Ова активност је наставак пројекта који реализује „ПРЕДА-ПД уз финансијску подршку Компаније „Арселор Митал Приједор“ која износи око 12.000 КМ. 

„Нама је била жеља да овај пројекат проширимо и на основне школе и то смо почели реализовати“рекао је Предраг Шорга из Компаније „Арселор Митал Приједор“. 

Пројекат годинама подржава и Градска управа Приједор.
 
Начелник Одјељења за ддруштвене дјелатности Моња Касаловић је истакла да је циљ да се и основне школе укључе у такмичење „ЛЕГО“ робота. 

„Прошле године имали смо међународно такмичење у програмирању` ЛЕГО` робота у оквиру средњих школа и то је прошло изузетно успјешно. Ми се надамо да ће ова донација постаћи креативност међу основцима“ рекла је Касаловићева. 

Она је додала да се на овај начин ученицима пружа могућност за пуну реализацију креативних, професионалних и личних потенцијала и у ту сврху биће кориштена методологија учења програмирања кроз израду и програмирање `ЛЕГО` робота и других уређаја којима се може компјутерски управљати. Галерија
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Ваш коментар
Унесите сигурносни код
 

     
    Мапа града Web GIS
    Мапа Приједора

 

© Град Приједор, Сва права задржана