Obilježen Dan boraca Republike Srpske

02/14/2018

 U Crkvi Svete Trojice u Prijedoru danas je, povodom Dana Boraca Republike Srpske, služen parastos, a potom su položeni vijenci i prislužene svijeće na centralno spomen-obilježje "Za krst časni".


Predsjednik gradske Boračke organizacije Zoran Predojević izjavio je da je ovo dan sjećanja i evociranja uspomena na put prijedorskih ratnih jedinica i saboraca koji su ugradili svoje živote u temelje Republike Srpske. 

"Ovom prilikom ćemo upozoriti političare da ti ljudi koji su dali svoje živote traže od nas da svim sredstvima štitimo opstanak Republike Srpske i da se borimo za prava demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca", rekao je Predojević novinarima. 

On je dodao da borci vjeruju da će ova vlast prepoznati te probleme i da će zajedničkim snagama sa boračkim organizacijama te probleme i rješavati. 

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković istakao je da je ovo dan kada se svi prisjećaju onih koji su stali u zaštitu svojih ognjišta i porodica. 

"To je dan kada se sjećamo svih onih koji su živote dali u odbrani Republike Srpske i ovo je jedan častan datum kojeg svi borci Republike Srpske obilježavaju i koji je postao dan svih boraca koji su učestvovali u odbrambeno-otadžbinskom ratu", rekao je Đaković. 

Povodom Dana boraca, održane su i radna i svečana sjednica Skupštine Boračke organizacije grada Prijedora. 

U prijedorskih ratnim jedinicama stradao je 631 borac, od kojih je 575 Prijedorčana, dok su drugi bili pripadnici tih jedinica iz drugih opštinaGalerija
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana