Plan implementacije Strategije razvoja grada za 2018.godinu

02/08/2018

 Planom  implementacije Integralne strategije razvoja grada Prijedora za 2018. godinu planirana je realizacija 85 projekata u ukupnoj vrijednosti od   21.597.951 KM, od čega finansiranjeiz budžeta Grada Prijedor iznosi 3.029.783,00 KM, a finansiranje iz eksternih izvora 18.568.168 KM.


Šef Odsjeka za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvojem,Zinajda Hošić,  potvrdila je da su  od tog broja, 49 višegodišnji projekti,čija je realizacija započela u prethodnim godinama, dok se 36 projekata odnosi na jednogodišnje projekte ili projekte čija bi realizacija trebala da započne u 2018. godini.

Projekti koji su  planirani u 2018. godini su, prema strateškim prioritetima za razvoj grada Prijedor, razvrstani u tri sektora: ekonomski, društveni i sektor zaštite životne sredine“, istakla je Hošićeva.

U okviru planiranih43 projekta ekonomskog sektora, čija je vrijednost  oko 2,6 miliona KM, najznačajniji su:izgradnja fizičke infrastrukture u industrijskim zonama, podrška razvoju preduzetničkog inkubatora, podrška u poljoprivredi u proizvodnji povrća i podizanja plastenika, podizanju novih zasada voća i povećanju stočnog fonda,  projekti kojima se unapređuju podsticajne mjere za zapošljavanje novih radnika, kao i projekti podrške u metaloprerađivačkoj, drvoprerađivačkoj, prehrambenoj, elektрo i drugim industrijama.

U okviru plniranih 24 projekta  društvenog sektora, vrijednih oko 13 miliona KM, ističu se: rekonstrukcija domova kulture, projekti unapređenja kulturnih aktivnosti, izgradnja distributivne mreže u naseljima vodovodnog podsistema „ Crno vrelo“, rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže,  projekti rekonstrukcije i izgradnje NN mreža.
 U okviru planiranih 18 projekata,  ukupne vrijednosti oko 6 miliona KM,sektora zaštite životne sredine,među najznačajnijim su:uređenje korita rijeke Miloševice na potezu od magistralnog puta do ušća u rijeku Gomjenicu,rekonstrukcija i dogradnja gradskog kanalizacionog sistema,  izgradnja tercijarne kanalizacione mreže i kućnih priključaka u naselju Tukovi, obnova, rekonstrukcija fasada i stolarije na objektima javnih ustanova,  rekonstrukcija postojeće i izgradnja nove ulične rasvjete.

Ovaj Plan implementacije Integralne strategije razvoja grada Prijedora za 2018.godinu našao se juče pred odbornicima Skupštine grada Prijedora.Galerija
Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana