Završeni radovi na zatvaranju objekta pijace na Pećanima

02/05/2018

 Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas pijacu u naselju Pećani gdje su upravo završeni  radovi na zatvaranju bočnih  strana radi stvaranja povoljnijih uslova za njen rad.

 

On je iskoristio priliku i da razgovara sa malobrojnim trgovcima na pijaci.

 

Trgovci kažu da su zadovoljni, te da se može lakše raditi u odnosu na prošlu godinu, kada su sjeverna i zapadna strana objekata bile otvorene“,  rekao je Đaković.

 

On je dodao da je izgradnja pijace i bila planirana u dvije faze.

 

„ Prva faza je urađena prije dvije godine i prošle godine se pokazalo da je  zbog tih otvorenih strana  bilo vrlo neprijatno i za kupce i prodavce u zimskom periodu“ , izjavio je Đaković.

 

On je istakao da je pored ,ranije izdvojenih  oko 3 miliona KM, sada  izdvojeno još 197.000 KM  za njeno kompletno uređenje.

 

Bolji uslovi trebali bi da vrate kupce na tržnicu, kojih je zbog velikog broja tržnih centara trenutno veoma malo, mada je teško promijeniti ljudske navike i  jer ljudi ne razmišljaju da li je ponuđena roba domaća ili ne“, rekao je Đaković.

 

On je dodao da je pijaca na Pećanima jedna od najljepših u okruženju i da sada ima sve optimalne uslove za rad te da se treba nadati i povratku interesa kupaca.

 

Direktor Gradske tržnice Darko Zgonjanin  je izjavio  da je u planu dalje unaprijeđenje kapaciteta, pa će se raditi na adaptiranju dijela za robnu pijacu, kao i postavljanju rasvjete.

 

U Gradskoj upravi i rukovodstvu Tržnice nadaju se da će stvaranje ugodnijeg ambijenta doprinijeti većoj posjećenosti pijaci na Pećanima.Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana