Privredni savjet: Cilj je očuvanje povoljnog poslovnog ambijenta

09/30/2017

 U Prijedoru je održana sjednica gradskog Privrednog savjeta. U narednom periodu biće održane tematske sjednice po privrednim grana, a cilj savjeta je sačuvati povoljno poslovno okruženje, dovesti nove investitore, zadržati postojeće, kao i povećati broj zaposlenih.


Na sjednici prijedorskog Privrednog savjeta, na kojoj su učestvovali privrednici, privredna udruženja, predstavnici Privredne komore i lokalnih instutucija, utvrđena je nova metodologija rada. Cilj je da se očuva pozitivno poslovno okruženje, proširi proizvodnja i otvore nova radna mjesta.

- Privredni savjet služi za to da se daju određene smjernice, čak i kritike, a  sve u cilju pomoći privrednicima - kaže Drago Mandić, vlasnik preduzeća MM plastik iz Prijedora.

Saša Karalić, tehnički sekretar Privrednog savjeta, kaže da je cilj uključivanje što više privrednih subjekata.

Grad Prijedor je prva lokalna zajednica u BiH kojoj je uručen BFC sertifikat za povoljno poslovno okruženje. U skladu s tim, u Prijedoru je prije pet godina osnovan i Privredni savjet. U narednom periodu, u okviru savjeta biće organizovane tematske sjednice i zajednički rješavani problemi.

- Direktan kontakt je veoma važan zbog interesa privrednika i mogućih problema koji se u njima pojavljuju, a tematski se održavaju sjednice po privrednim granama kako bi svi imali priliku da iznesu stavove i da bismo mi, koji se bavimo rješavanjem tih problema, mogli djelovati - kaže Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Privredni savjet do sada je u radu imao niz tranformacija, a naredne sjednice imaće za cilj privredni razvoj u svim oblastima.Galerija
Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana