Graonačelnik obišao izlagače iz Rusije

09/13/2017

 Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković posjetio je danas izlagače na Festivalu narodnih zanata Rusije koji je otvoren na malom gradskom trgu u Prijedoru.

 

On je  izrazio zadovoljstvo što su prijatelji iz Rusije  ponovo došli u grad na Sani da Prijedorčane bliže upoznaju  sa bogatstvom ruskih umjetničkih vještina.

 

“ Građani i svi gosti koji su ovih dana u našem gradu imaju priliku da pogledaju razne eksponate. Naši gosti su rado došli iz daleke Rusije da predstave svoj rad i raznoliku tradiciju Rusije na jedinstven i zanimljiv način”,  rekao je Đaković.

Organizator festivala je Udruženje narodne umjetnosti i zanatstva iz Sankt Peterburga i Lenjingradske regije "Dvorana zanata", a domaćini Turistička organizacija i grad Prijedor. 

 

Prijatelji iz Rusije došli su u Prijedor da predstave stare umjetničke zanate koji su traženi dio ruske istorije. Na desetak štandova možete vidjeti šarolike primjerke ruskih babuški, razne vrste marama, kapa, šubara, vunenih čarapa, srebra, igračaka od stakla i drugih tradicionalnih ruskih predmeta.

 

 “Najtraženiji predmeti koje smo donijeli iz Rusije su babuške. Sve babuške su rađene i oslikane ručno. Prijedorčani nas pitaju od kojeg drveta se one prave. Pri njihovoj izradi koristimo lipovo drvo” rekla je Tatjana Prokušenkova iz Sankt Peterburga.

 

Nakon Srbije, gdje se ovaj festival održava već sedam godina, ove godine po prvi put se organizuje u Republici Srpskoj, uz podršku Turističke organizacije Srpske. Festival narodnih zanata Rusije biće otvoren do 25. septembra.

 Galerija
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana