Počeo Festival narodnih zanata Rusije

09/12/2017

Udruženje narodne umjetnosti i zanatstva Sankt Peterburga i Lenjingradske regije "Dvorana zanata" organizator je Festivala narodnih zanata Rusije, koji je danas počeo na malom gradskom trgu u Prijedoru.
Na desetak štandova izloženi su predmeti i ručni radovi dekorativne i primijenjene umjetnosti narodnog stvaralaštva i zanata Rusije sa akcentom na tradicionalnom ruskom narodnom zanatu hohloma. 

Članovima ovog udruženja koji u Prijedoru izlažu svoje rukotvorine domaćin je Turistička organizacija grada i grad Prijedor. 

Festival ruskog narodnog stvaralaštva već sedam godina održava se na području Srbije i učesnici žele da ove godine bude organizovan i u Republici Srpskoj, uz podršku Turističke organizacije Srpske, u gradovima Banjaluka, Bijeljina, Trebinje i Prijedor. 

Izložba će na malom gradskom trgu u Prijedoru biti otvorena do 25. septembra, do kada će Prijedorčani moći da kupe svilene marame, ručno izrađeni nakit od srebra i ćilibara do raznih ukrasnih predmeta, te neizbježnih i najpoznatijih ruskih suvenira lutki babuški, odnosno matrjoški.  Galerija
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana