Gradonačelnik sa ministrom Čordašom obišao gradilište nove zgrade na Pećanima

09/07/2017

 Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš obišao je danas sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem radove na izgradnji zgrade u Prijedoru, koja se gradi u okviru potprojekta BH3 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Oni su izrazili zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom radova koje izvodi kozorcijum firmi „ Prijedorputevi“ i „ MB Modul“.

„ Ovdje smo bili kad je bila jedna velika rupa i kada je bio početak radova u ovom regionalnom stambenom projektu,a riječ je o stanovima socijalnog stanovanja i vidimo da da su radovi u završnoj fazi u zgradi koja će imati 50 stambenih jedinica“ izjavio je novinarima Čordaš.

On je dodao da se prema riječima izvođača , radovi odvijaju po planu, te da će korisnici početkom slijedeće godine useliti u ove stanovie.

Prijedor je prvi grad u kome se gradi stambeni objekat sa 50 stanova, od devet lokalnih zajednica u Republici Srpskoj, koje su obuhvaćene Potprojektom BH3-stanogradnja.

Vrijednost radova iznosi oko dva miliona maraka.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je izjavio da je Prijedor bio prvi spreman za implementaciju ovog projekta i  da brzo ponudi prostor i projekat.

„ Ovo je od velikog značaja za izbjegla i raseljena lica kako bi , oni koji još uvijek nisu riješili stambeno pitanje, konačno i riješe budući da ih je većina bila u alternativnom smještaju“ rekao je Đaković.

On je pojasnio da je u pitanju socijalno neprofitno stanovanje, tako da će ta lica plaćati samo jednu KM za kvadrat stambene jedinice, a stan će biti u vlasništvu grada Prijedora.

Pored pomenute zgrade sa 50 stanova,  u Prijedoru će biti izgrađena još dvije  zgrade sa 32  i 20 stambene jedinice u Raškovcu za ove kategorije stanovnika.

U okviru Potprojekta BH3 Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja biće izgrađena ukupno 284 stana u devet gradova i opština Republike Srpske – Prijedoru, Foči, Banjoj Luci, Brodu, Gradišci, Derventi, Bileći, Vlasenici i Bijeljini.

Implementator Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja na prostoru Republike Srpske je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica Republike SrpskePotprojekat BH3 odnosi se na stanogradnju i namijenjen je zbrinjavanju najugroženijih kategorija izbjeglih i raseljenih lica. Vrijednost izgradnje 284 stambene jedinice iznosi oko 13 miliona konvertibilnih maraka.Galerija
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana