Goranu Bregoviću ponovo udarnička značka sa Kozare

07/27/2017

 Muzičkoj legendi sa prostora bivše države i vođi grupe „ Bijelo dugme“ Goranu Bregoviću danas je uručena udarnička značka, kao i davne 1976.godine kada je istu dobio kao učesnik radne akcije na Kozari.


Udarničku značku Bregoviću je uručio direktor „Fantazi produkcije“ Dražen Vrhovac za učešće na prvom rok festu `Kozara u srcu` koji  će  večeras biti održan na stadionu  Benkovac u Nacionalnom parku „ Kozara“.


Ovaj suvenir je Bregoviću uručen na prijemu koji je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković organizovao  za Gorana Bregovića i članove grupe „ Bijelo dugme“  Alena Islamovića i Mladena Vojčića Tifu uoči njihovog večerašnjeg nastupa .


„ Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo  da u našem gradu pozdravim legende roka jer  prema mišljenju mnogih to su muzičke institucije koje hodaju tako da smo izuzetno počastvovani što su bili naši gosti i učesnici ovog muzičkog događaja na Kozari“ rekao je Đaković.


Bregović je  novinarima nakon prijema  izjavio da prvi put svira u Prijedoru mada je ovdje bio na pomenutoj  radnoj akciji 1976.godine na Kozari.


„ Nisam svirao, samo sam radio i zaradio tada  udarničku značku“ rekao je Bregović.


On je uoči koncerta na Benkovcu svim ljubiteljima muzike i zvuka „ Bijelog dugmeta“ obećao dobar provod i  veseo ljetni program.


„ I nama je stalo da se zabavimo zajedno sa publikom“, rekao je Bregović.


Budući da je prvo veče koncerta na Benkovcu otkazala kiša, večeras na Benkovcu nastupaju  i grupe “Tatu”, “Osvajači”, “Atomsko sklonište” i “Kerber”,  a potom“Nolimit nau”, “Fijasko” i “Bijelo dugme”.


Ovaj muzički spektakl, a po mnogima i `mini Vudstok` počinje na stadionu na Benkovcu od 18 časova. Autobuski saobraćaj se prema toj lokaciji odvija prema ranijim najavama, a iz Prijedora je sa terminala na autobuskoj stanici krenuo već od 16 časova.Organizatori su uputili i saopštenje u kojem pozivaju sve ljubitelje rok muzike da dođu večeras na Benkovac i da karte važe i od prvog dana, budući da koncert sinoć nije održan.


Prvi rok fest „ Kozara u srcu“ organizuje „ Fantazi produkcija“ uz podršku predsjednika  Republike Srpske i Vlade Republike Srpske, grada Prijedora, te brojnih partnera i sponzora. Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana