Na malom gradskom otvorene 11." Zlatne ruke Potkozarja"

07/27/2017

 Na Malom gradskom trgu danas je otvorena manifestacija „Zlatne ruke Potkozarja“, čiji je cilj očuvanje i njegovanje kulture, tradicije i običaja naroda koji živi na ovom području.

Ove godine svoje rukotvorine predstavilo je oko 40 izlagača. Manifestaciju je zvanično otvorio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković koji je pozdravio izlagače i brojne okupljene građane.
„ Ovo je izuzetno značajna manifestacija u smislu njegovanja tradicija potkozarskog kraja. A grad Prijedor se ponosi svim onim što proizvedu zlatne ruke naših ljudi, jer to su djela koja se pronose svijetom i koja su obilježje naroda koji mirno živi u Potkozarju“,  rekao je Đaković.
Na početku ove jedinstvene manifestacijeorganizovan je  bogat kulturno-umjetničkim programom u izvedbi ženske i muške vokalne grupe Kulturno-umjetničkog društva „Milan Egić“, Etno grupe „Vile Petrova“ i nastupa vokalne  solistkinje Amile Memić iz Kozarca, a tamburicu je zasvirao i knez Gornje Dragotinje, jedine kneževine na Balkanu, Radovan Egić.
Ova manifestacija ima i prodajni karakter, gdje posjetioci mogu da kupe sebi nešto sa štandova, što bi ih podsjetilo na grad na Sani, rekla je Amira Ganić, direktor Turističke organizacije Prijedor.
„ Pored prodajnog, „Zlatne ruke Potkozarja“ imaju i takmičarski dio, a nagrade će se dodjeljivati u dvije kategorije za najoriginalniji eksponat i najljepše uređen štand“, pojasnila je Ganićeva.
Nagrade će biti dodijeljene u petak, kada će manifestacija biti zatvorena. Organizator Manifestacije je Turistička organizacija grada Prijedora, a pokrovitelj je Gradska uprava.Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana