Zasjedala Skupština grada

04/19/2017

 Odbornici Skupštine grada Prijedora završili su danas  prvi dio šestog skupštinskog zasjedanja razmatranjem 19 tačaka dnevnog reda i nastavak najavili za sutra kada će , pored referata iz imovinsko-pravne oblasti  biti razmatrana i tačka  kojom je danas dopunjen dnevni red, a odnosi se na Informaciju o  prodaji akcija osnovnog kapitala privrednog društva „ Rudnika željezne rude Ljubija“ ad. Prijedor.

Predsjednik Skupštine grada Sead Jakupović je istakao da je skupština danas bila ekspeditivna i da je donijela više značajnih oduka te razmatrala više informacija o radu  ustanova i organizacija, te da će u nastavku biti riječi o najavljenoj prodaji RŽR Ljubija  o čemu će odbornike, a i sve građane Prijedora informisati gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

Odbornici Skupštine grada Prijedor usvojili su danas odluku da se povodom predstojećeg Dana grada 16.maja Plaketa grada kao najviše priznanje grada dodijeli privrednom društvu „ Metal-Mont Mijić“ iz Brezičana, Nagrada grada Nacionalnom parku „ Kozara“ ,a titula počasnog građanina Prijedora bivšem gradonačelniku Marku Paviću.


Preduzeće „ Metal-Mont Mijić“ je priznanje dobilo za poseban doprinos u razvoju privrede grada u 2016.godini .Riječ je o preduzeću koje se bavi proizvodnjom cisterni , rezervoara , metalnih posuda, te procesne opreme u naftnoj industriji, izvozno je orijentisano i zapošljava 33 radnika.
Nacionalni park „ Kozara“ je Nagradu grada koja uključuje i novčani iznos od 2000 KM dobio za posebno vrijedne razultate u razvoju turizma i očuvanju i zaštiti prirodnih ljepota Kozare.


U obrazloženju odluke za počasnog građanina Prijedora za koju je predložen doskorašnji gradonačelnik Prijedora Marko Pavić ističe se da je on svojim radom i djelovanjem dao doprinos razvoju i širenju ugleda grada Prijedora.


Komisija za nagrade i priznanja predložila je gradonačelniku Milenku Đakoviću da pored ovih dodijeli i Pohvalu kao nagradu i javno priznanje grada Slobodanu Brdaru, predsjedniku Udruženja penzionera grada i Zahvalnicu Arcelor Mital Fondaciji Prijedor.
Na javni poziv Komisije za nagrade i priznanja grada Prijedor , koji je raspisan početkom marta, došlo je pet prijava sa dvanaest kandidata.Ova priznanja biće uručena 16. maja na svečanoj akademiji u povodu Dana grada Prijedora.

Inače, na današnjem  zasjedanju odbornici su donijeli odluku o davanju garancije AD Toplana Prijedor za dugoročno  kreditno zaduženje na iznos glavnice od 4 miliona KM sa rokom otplate od sedam godina,a u svrhu izmirenja prenesenih obaveza prema dobavljačima za energente –mazut i biomasu.

„Razumijevajući finansijsku poziciju Gradske toplane, Skupština grada Prijedora danas je Toplani dala garanciju na dugoročno kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona maraka. Prijedor će time, i u narednoj grejnoj sezoni, imati tople radijatore „ naglasio je gradonačelnik Milenko Đaković.

Na podršci ovom preduzeću zahvalio se Zoran Knežević, v.d. direktora Gradske toplane, koji kaže da će im ova kreditna sredstva dobro doći za izmirenje prethodnih obaveza prema dobavljačima energenata, prije svega mazuta i drvne biomase.

“ To je kreditno zaduženje u iznosu od četiri miliona maraka sa periodom otplate od sedam godina koje će Toplana Prijedor da finansira iz sopstvenih sredstava, uz garanciju Grada „ naveo je Knežević.

Prijedorski odbornici prihvatili su odluku o otpisivanju nenaplativih potraživanja Grada u iznosu od 1,14 miliona maraka, a stali su i iza odluke kojom će se, kroz izmjenu projekata hitnog oporavka od poplava, nastaviti sa sanacijom dijela Rudničke ulice i poteza od doma u Saničanima do Rakelića u ukupnoj vrijednosti od 430 000 maraka. Svoje „da“ Skupština je dala i Regulacionom planu poslovne zone „Baltine Bare“ – sekcija 1 i 2.

Pred odbornicima su se danas  našli i  izvještaji o radu komunalnih preduzeća, Turističke organizacije grada, Zavoda za izgradnju grada,Zavoda za zapošljavanje, područna jedinica Prijedor, o radu pravobranilaštva, sjedište zamjenika Prijedor te o realizaciji Odluke o dopunskim pravim boraca, ratnih vijnih invalida i porodica poginulih boraca.Galerija
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana