U Prijedor stigli članovi ansambla Irkutskog gradskog teatra narodne drame

04/18/2017

 Pred prepunom salom Pozorišta Prijedor večeras je nastupio ansambl Irkustskog gradskog teatra narodne drame pod nazivom „ Irkutska zastava“.

 
 U pitanju su bili glumci i reditelji ovog teatra ,  majstori izvođenja epskih i lirskih muzičkih bisera dalekog Sibira, ali i novih kompozicija u duhu kozačke foklorne tradicije.
 
 Direktor  ovog pozorišta i deputat u Dumi Irkutska Mihail Kornev je istakao da su veoma rado krenuli na put dug desetak hiljada kilometara kako bi upoznali stanovnike  bratskog grada Prijedora .
 
„Ovdje smo došli da prenesemo poruku gradonačelnika Irkutska Dmitrija Berdnjikov sa kojim je grad Prijedor 2015.godine potpisao povelju o bratimljenju. Možemo reći i da smo mi one prve laste naše buduće saradnje kroz upoznavanje  naše istorije, ekonomije, kulture „ rekao je Kornev.
 
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je godstima zaželio dobrodošlicu ističući da je Prijedor grad otvorenog srca koji poštuje svoje prijatelje, a posebno pobratime.
„ Pored toga što ćemo večeras upoznati njihovu muziku, mi ćemo im narednih dana bar dijelom predstaviti našu kulturu i istorijske spomenike kojima se ponosimo,te  na taj način otvoriti još jednu stranicu  naše pobratimske saradnje“ kazao je Đaković.
Grad Irkutsk se nalazi u južnom Sibiru, administrativni je  centar Irkutske oblasti, samo 60 kilometara od Bajkalskog jezera i jedna je od najznajnijih stanica na  transsibirskoj željeznici koja vodi od Moskve preko Vladivostoka do Pekinga.
Od Moskve je udaljen 5.125 kilometara željeznicom i jedan je od najvažnijih gradova u Sibiru. Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana