Prvi rezultati izbora za savjete mjesnim zajednicama

03/20/2017

 Predsjednik Gradske izborne komisije Željko  Škondrić  je objavio danas da je na jučerašnje izbore za  članove savjeta u 49 prijedorskih mjesnih zajednica izašlo 13,98 odsto od ukupno 85 682 građanina Prijedora sa pravom glasa.


„ Gradska izborna komisija je ocijenila da je to prilično dobar  rezultat , ali i da su ruralne mjesne zajednice pokazale daleko više  zainteresovanosti za ove izbore „ naglasio je Škondrić.

On je dodao da je u Jutrogošti zabilježena izlaznost od  57,31 odsto, Gornjoj  Ravskoj 50,48 ,Šurkovcu  50,30 dok je u  gradskim  mjesnim  zajednicama kao što su  Prijedor centar  i Donja Puharska   izlaznost bila svega  4,70  odnosno 4,65 odsto građana.

„Najbolji rezultat ostvario je  DNS  koji je od ukupno 307 pozicija osvojio 150 pozicija u savjetima mjesnih zajednica, zatim slijedi SNSD sa 26 pozicija, SDA sa 25 pozicija , razne grupe građana 25 pozicija  i SDS sa 10 pozicija“ potvrdio je Škondrić.

On je dodao i da će Gradska izborna komisija  do kraja dana objaviti prve nezvanične rezultate , a nakon dva-tri dana i konačne  nakon čega slijedi dodjela sertifikata svima  kandidatima koji su prošli i konstituisanje savjeta mjesnih zajednica.Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana