Održani izbori za savjete mjesnih zajednica

03/19/2017

 Predsjednik Gradske izborne komisije  Željko Škondrić potvrdio je da je  u 16 časova zatvoreno svih 59 biračkih  mjesta na kojima su se  birali članovi za savjete mjesnih zajednica za grad Prijedor.


On je  na konfereniji za novinare  izjavio da tokom današnjeg glasanja nije bilo nikakvih problema niti je Gradska izborna komisija primila ijedan pismeni prigovor na rad biračkih odbora  ili regularnost izbornog procesa.

„ Možemo reći da su izbori validni u svih 49 mjesnih zajednica odnosno izašao je dovoljan broj glasača da izbore iz tog razloga ne moramo ponavljati“ istakao je Škondrić.

On je dodao da to znači da je u mjesnim zajednicama do 1000 upisanih glasača bilo  potrebno najmanje 10 odsto,a ne manje od 25 glasača i taj broj je u  njima ostvaren.

„ Isto tako u mjesnim zajednicama od 1000 do 5000  glasača bilo je potrebno da izađe 100 birača i u tri mjesne zajednice gdje je preko 5000 glasača bilo je potrebna izlaznost od 150 birača“ rekao je Škondrić.

On je potvrdio da je u svima njima taj kriterijum ispunjen tako da , što se tiče izlaznosti, neće biti ponavljanja izbora.

„ Birački odbori trenutno  broje glasove, koje unose u obrasce , a onda slijedi u večernjim časovima  predaja izbornog materijala u zgradi pozorišta nakon čega ćemo već u  jutarnjim časovimaa imati prve rezultate za sve mjesne zajednice“ rekao je Škondrić.

On je pojasnio da , prema uputstvima koje je donijela republička Izborna komisija, narednih dana slijedi objavljivanje  preliminarnih rezulatata,a u roku od 24 sata ukoliko ne bude prigovora na regularnost izbora, objavljivanje konačnih rezultata.

Na ovim izborima pravo glasa imalo je  85 682 građanina Prijedora.

Svoje kandidate istaklo je  sedam  političkih partija, 15 udruženja i 13 grupa građana sa ukupno 581 kandidatom koji će učestvovati u nadmetanju za 307 funkcija u savjetima mjesnih zajednica.Galerija
Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana