Slovenci otišli, potraga se nastavlja

03/18/2017

Ekipa od osam članova sa četiri psa tragača , pripadnika Civilne zaštite Slovenije završila je bez uspjeha potragu za maloljetnom djevojkom koja već dvije nedjelje traje na rijeci Sani. Oni su se nakon dvodnevne intenzivne potrage od Prijedora sve do Jasenovca i to vodom i obalom, jutros krenuli nazad u Sloveniju.

Vođa tima  sa spasavanje na vodi i pod vodom iz Slovenije Lucija  Jereb istakla  je da se ekipa odazvala na poziv za  pomoć u ovom slučaju i da su pokušali da pomogne domaćim ekspertima da se  pronađe tijelo djevojke.

„Mi smo prethodnih dana pretražili 130 kilometara rijeke Sane i to prvog dana od Prijedora do Kostajnice, a drugi dan smo išli od Kostajnice do rijeke Save. Tražili smo i lijevom i desnom obalom, nažalost,bez rezultata kojima smo se toliko nadali, ali uradili smo najbolje što smo mogli i znali“ kazala je Jerebova.

Ona je dodala da je rijeka bila mirna, ali da je vodostaj još uvijek  visok i da su imali veoma teške uslove za potragu na obalama koje su pune blata.

„ Voda je na obale nanijela razne stvari i zbog blata nam je bio otežan rad i uopšte kretanje“ dodala je Jerebova.

Ona je dodala da je ovaj tim tragača sa psima jedna od najboljih na svijetu, da u sličnim potragama imaju veoma dobre rezultate i da im je veoma teško što nisu i ovdje bili uspješni.

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice  Prijedor  Nebojša Miljuš je istakao da domaćim spasilačkim ekipama preostaje da nastave da pretražuju teren .

„ Nadamo se da će vodostaj i dalje padati i da ćemo moći taj dio rijeke detaljnije pretražiti i uključićemo ronioce iz Ronilačkog kluba `Buk` kad se za to stvore uslovi“ kazao je Miljuš.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Drago Tadić zahvalio se u ime gradonačelnika i svih građana Prijedora ekspertskom spasilačkom timu iz Slovenije na profesionalnom radu i brzini kojom su se odazvali na poziv iz Prijedora.

„ U ovoj akciji je prethodnih dana učestvovalo oko 30 ljudi i naša je obaveza da nastavimo dalje da tragamo, a svim dosadašnjim učesnicima se zahvaljujemo na pomoći“ rekao je Tadić.

On je dodao  da će se lokalne spasilačke ekipe, nakon odlaska tima iz Slovenije , dalje odrediti u kom pravcu da se akcija potrage nastavi.
„ Jedno je sigurno da mi dileme nemamo i da se potraga nastavlja“ kazao je Tadić.

Na području grada Prijedora  intenzivna potraga  za  maloljetnom  ženskom  osobom  D.Dž.traje od  5.marta, kada je iz nepoznatih razloga pala sa ograde splava „River“ i nestala u rijeci Sani .Od tada  su u stalnom obilasku i pretrazi terena pripadnici specijalizovane jedinice za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom formirana pri TVJ Prijedor zajedno sa Ronilačkom klubom  „ Sana“ Prijedor .

Uporedo sa njima na terenu su svakodnevno i policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor i jedinice za podršku koji neprekidno pretražuju priobalno područje.Dio tima koja se ovih dana nalazi u potrazi za nestalom maloljetnicom bili su   i  pripadnici Republičke uprave  civilne zaštite . Galerija
Opstina Prijedor Opstina Prijedor Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana