Gradonačelnik pozvao građane da izađu na izbore za Savjete mjesnih zajednica

03/17/2017

 Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je  danas građane Prijedora da  u nedjelju 19.marta izađu na izbore za članove Savjeta mjesnih zajednica za područje grada Prijedora.On je na  konferenciji za novinare istakao da izbore vodi Gradska izborna komisija i da je sve spremno za  njihovo održavanje.

„ Stekli su se svi uslovi da se ovi izbori održe i to za 49 savjetamjesnih zajednica koji će biti održani na 59 izbornih mjesta“ naglasio je Đaković.
On je dodao da će u većim mjesnih zajednicama kao što su Omarska, Kozarac,Čirkin Polje , Donja Puharska, Kokin Grad  i Gomjenica biti otvorena  dva, a  u mjesnih zajednicama Prijedor-centar i Urije tri boračka mjesta.
„Svoje kandidate istaklo je 7 političkih partija, 15 udruženja i 13 grupa građana sa ukupno 581 kandidatom koji će učestvovati u nadmetanju za 307 funkcija u Savjetima mjesnih zajednica“ dodao je Đaković.
Na ovim izborima će pravo glasa imati 85 682 građanina Prijedora.
Glasanje će biti održano u periodu od 8.00 do 16.00 časova, a vrši se zaokruživanjem rednog broja ili označavanjem kvadratića koji se na glasačkom listiću nalazi ispred imena kandidata.
Može se glasati za jednog ili više, ali najviše onoliko kadidata koliko ima Savjet mjesne zajednice za koju se bira.Broj članova savjeta zavisi od broja registrovanih birača na određenom području.
Najveće mjesne zajednice imaju devet, a najmanje pet članova savjeta.Galerija
Opstina Prijedor
Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana