Intenzivirana potraga za maloljetnicom

03/16/2017

 Na području grada Prijedora  danas je  intenzivirana  potraga za  maloljetnomženskomosobomkoja je iz nepoznatih razloga 5.marta  pala sa ograde splava „River“ i nestala u rijeci Sanii u potragu je uključena ronilačka ekipa od osam članova sa četi psa tragača.

 
Iz gradskog Odsjeka civilne zaštite potvrđeno je da  je riječ o pripadnicima Civilne zaštite  Republike Slovenije koji su na pdorčju Prijedora boravili i 2014.godine prilikom velikih majskih poplava.
 
Vođa tima  sa spasavanje na vodi i pod vodom iz Slovenije Lucija  Jereb istakla  je da se ekipa odazvala na poziv za  pomoć u ovom slučaju i da će pokušati da pomogne domaćim ekspertima da se  tijelo djevojke pronađe.
 
„ Psi su specijalno obučeni za traženje  uz vodotok  i na vodi i ako primijete da se nešto dešava oni  će nam dati znak da u vodu krenu  ronioci ili da se potraga nastavi na tom dijelu obale“ kazala je Jerebova.
 
Ona je potvrdila da su tračagi podijelili u dvije ekipe i da jedna traga rijekom Sanom do Novog Grada, a druga od Novog Grada do Kostajnice.
 
Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor  Nebojša Miljuš je istakao  da je do  momenta nesreće do sada preduzet niz aktivnosti na pronalaženju nesrećne djevojke.
 
Teritorijalna vatrogasna jedinica je u saradnji sa predstavnicima civilne zaštite  opštine Novi Grad angažovala čamce i vršila traženje utopljene osobe na cijelojpovršini rijeke Sane od Prijedora do Novog Grada“ istakao je Miljuš.
 
On je dodao i da je specijalizovana jedinica za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom formirana pri TVJ Prijedor zajedno sa Ronilačkom klubom Prijedor je angažovala ronioce na traženju utopljene osobe u zoni od splava do mosta na rijeci Sani.
 
Uporedo sa njima na terenu su svakodnevno i policijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor i jedinice za pdoršku koji neprekidno pretražuju priobalno područje.
 
Dio tima koja se ovih dana nalazi u potrazi za nestalom maloljetnicom je i Republička uprava civilne zaštite .Direktor  Mile Međed je potvrdio da se njihova aktivnost, koja je juče počela u Prijedoru i dalje nastavlja u okviru zajedničkog tima za potragu i da su ostvareni svi kontakti preko nadležnih ministarstva u Sarajevu da se potraga može nesmetano obavljati  ne samo vodom nego i do obale i  to sve do Jasenovca.
„ Mi smo na terenu satimom  za traženje nestale osobe koji  uključuje  dva motorna čamca, tim ronilaca, ekipu za deminiranje i komandno štabno vozilo.
 
Na obali rijeke Sane svakodnevno se okuplja velčiki broj građana koji prate tok potrage i,a ima i ribara kojima se redovno upućuje apel da . ukoliko primijete nešto neobično na vodi ili priobalju, o tome obavijeste vatrogasce ili pripadnike policije ili civilne zaštite koji su svakodnevno oko spalva i na obali Sane.
 
Prijem u Gradskoj upravi
 
Zahvalnost spasilačkom timu  iz Slovenije upućena je i od strane gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića, a prijem za njih organizovan je u Gradskoj upravi gdje im je dobrodošlicu i uspješan rad na okončanju ovog nesrećnog događaja  poželio zamjenik gradonačelnika Drago Tadić.
 
                                                                         Vaš komentar
Unesite sigurnosni kod
 

     
    Mapa grada Web GIS
    Mapa Prijedora

 

© Grad Prijedor, Sva prava zadržana